Τι θα χρειαστείτε
– 120γρ. αρωματικό ελαιόλαδο άγριας λεβάντας
– 2γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 3γρ. απαλή μουστάρδα
– 25 ml χυμός φρέσκου λεμονιού
– Αλάτι -πιπέρι
– Λίγο νερό (αν χρειαστεί)
Πώς θα την παρασκευάσετε
Για αυτή τη μοναδική σως που συνοδεύει υπέροχα τις σαλάτες, το ψητό ψάρι, το λευκό κρέας , θα χτυπήσουμε με σύρμα (η στο μπλέντερ) το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη , τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο.
Μετά θα προσθέσω αργά , την ώρα που χτυπώ το μείγμα ,το αρωματικό ελαιόλαδο ώστε να ενσωματωθεί σωστά.
Η σως είναι έτοιμη αν θέλουμε να είναι πιο αραιή, θα προσθέσουμε λίγο νερό .