Τι θα χρειαστείτε
– 150γρ. πλήρες φρέσκο γάλα
– 350γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
– 6γρ. ζελατίνες
– 65γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
– 1 κλωνάρι βανίλιας
– 5 άνθη άγριας λεβάντας μωβ
– 2κ.γ. μέλι ανθέων
Πώς θα την παρασκευάσετε
Για την αρωματική μας πανακότα αρχικά θα βάλουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν .
Έπειτα θα βάλουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και θα ρίξουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κλωνάρι βανίλιας (αφού σχίσουμε με ένα μαχαιράκι να βγουν και οι σπόροι) και τα 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος.
Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα άνθη άγριας λεβάντας «μωβ» και θα καλύψουμε με μεμβράνη την κατσαρόλα.
Όταν αρχίσει τα βράζει τότε θα βγάλουμε από τη φωτιά το μείγμα και θα το αφήσουμε για 5’ σε θερμοκρασία δωματίου για να βγουν όλα τα αρώματα της λεβάντας και της βανίλιας.
Μετά θα προσθέσουμε και τις ζελατίνες αφού τις στύψουμε καλά με τα χέρια μας και θα χτυπήσουμε για λίγο με ένα σύρμα χειρός.
Τέλος θα βάλουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και θα ανακατέψουμε ελαφρά. Θα αφαιρέσουμε το κλωνάρι βανίλιας και τα άνθη άγριας λεβάντας.
Είμαστε πλέον έτοιμοι να γεμίσουμε φορμάκια και να τα βάλουμε στο ψυγείο για 4 ώρες για να πήξουν καλά.
Όταν είναι να σερβίρουμε, τότε θα ξεφορμάρουμε και θα συνοδεύσουμε με λίγο μέλι και τριμμένη άγρια λεβάντα “Μωβ”.